Lakások a nyugdíjba vonuló lelkipásztorok számára

A 90-es évek után az egyházi alkalmazottak számának növekedése következtében a társadalombiztosítási hozzájárulásból befolyt összegből a Romániai Református Egyház Nyugdíjintézete egy tartalékalapot hozott létre, amelyet oly módon szándékszik kamatoztatni, hogy a szolidaritás elve alapján működő nyugdíjrendszerünk évtizedek múlva is működőképes legyen, beteljesítve ezzel mindenkori célját: biztosítani tudja a nyugdíjakat és segélyeket közösségünk számára.

Ennek érdekében történtek olyan ingatlanokba való beruházások, amelyek egyfelől őrzik a vagyonnak értékét, másfelől viszont, bekerülve az egyházi vérkeringésbe, szolgálatot is teljesítenek a diakónia és a szociális ellátás terén.

Ezen elv alapján épültek lakások (Marosvásárhelyen a KÁLVIN Idősek Otthona épületkomplexumban, valamint Kolozsváron, az Octavian Goga utcában) azon nyugdíjba vonuló lelkipásztorok számára, akiknek időskorban valamilyen oknál fogva nem biztosítottak a lakhatási körülményeik.

A lakásigénylés feltételeiről, illetve a szükséges nyomtatványokról bővebb információ található az alábbi elérhetőségeken:

A működési szabályzat letölthető innen.

Az igénybevételhez szükséges nyomtatvány letölthető innen.